ELÄINPUISTO

Kuopion eläinpuisto on palvellut eläinystävien retkikohteena Vehmasmäessä jo vuodesta 1984!

Eläinpuisto koki suuren muutoksen uusien yrittäjien myötä keväällä 2018. Eläinten asuintilat uudistettiin täysin ja puiston muita aktiviteetteja kehitettiin niin, että puistossa viihtyy vaikka koko päivän! Toivomme, että päivä eläinpuistossamme on jokaiselle ikimuistoinen kokemus!

Eläinystävämme saivat runsaasti lisää tilaa temmeltää ja kiinnitämme entistä paremmin huomiota kunkin eläimen lajityypillisiin oloihin. Uusina eläinpuistoyrittäjinä haluamme nostaa päällimmäiseksi arvoksi eläinten hyvinvoinnin ja aiomme panostaa siihen isosti niin, että saamme ylpeänä esitellä iloisia ja onnellisia eläimiä puistossamme!

Eläinpuistossamme asustaa monenlaisia mielenkiintoisia eläimiä. Lehmät, possut, lampaat, pässi, vuohet, ankat, kanat ja kalkkunat edustavat perinteistä maalaistalon elämää. Monelle ehkä vieraampia tuttavuuksia saattavat olla esimerkiksi villasiat, thaimaalainen minipossu, ylämaan naudat ja erikoisemmat silkkikanat sekä valkoinen upea riikinkukko! Näillä leveyspiireillä vähän eksoottisempia kotieläimiä meiltä löytyy mm. hassun hauskat alpakkapojat sekä aasivarsakaverukset Pikku-Kalle ja Boris. Boris onkin Välimeren miniaasi, joka Suomessa on vielä hyvin harvinainen aasirotu. Laitumelta voit kuulla monen sävyisiä hirnahduksia ja hörähdyksiä, kun monenkirjava hevoslaumamme toivottaa sinut tervetulleeksi puistoon! Saatat hieraista silmiäsi, mutta totta se on! Hevosia ne ovat joka iikka! Meidän mahtava Amerikan miniatyyri-hevosperhe sekä neiti vekkuli Euroopan miniatyyri Bella! Varsinkin perheen pienimpien sydämenvalloittajiin meiltä löytyvät myös erirotuiset kanit, sekä joka kesäiset söpöliinit, suositut ihanuudet, pörröiset kissan poikaset, joita pääset silittelemään ja paijailemaan. Myös pohjoisesta saapuvat joulupukin apulaiset eli porot ilahduttavat meitä läsnäolollaan!

Kaikki nämä ja monet muut eläinystävät odottavat sinua eläinpuistossamme! Idyllisessä maalaismaisemassa pääset hengähtämään arjen paineista ja nauttimaan kaikilla aisteilla kiireettömästä kesäpäivästä valloittavien eläinystäviemme keskellä!

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi uudistuneeseen Kuopion eläinpuistoon!

Outi Parviainen ja Miia Tukiainen

sekä koko eläinpuiston väki