ELÄINPUISTO

 

Kuopion eläinpuisto on palvellut eläinystävien retkikohteena Vehmasmäessä jo vuodesta 1984!

Juuri nyt eläinpuistossa puhaltavat muutoksen tuulet omistajuuden vaihtumisen myötä.

Eläinpuiston eläinperhe kasvaa jälleen kesäksi uusilla asukkailla jo vakituisesti puistossa asustavien eläinten iloksi ja kaikkien eläinten asuintilat remontoidaan kokonaan uusiksi vielä ennen kesää. Eläinystävämme saavat runsaasti lisää tilaa temmeltää ja kiinnitämme entistä paremmin huomiota kunkin eläimen lajityypillisiin oloihin. Uusina eläinpuistoyrittäjinä haluamme nostaa päällimmäiseksi arvoksi eläinten hyvinvoinnin ja aiomme panostaa siihen isosti niin, että saamme ylpeänä esitellä iloisia ja onnellisia eläimiä puistossamme! Samalla päivitämme puiston yleisilmettä ja lisäämme viihtyvyyttä, jotta retkipäivä eläinpuistossamme olisi ikimuistoisen onnistunut kokemus.

Eläinpuistossamme asustaa monenlaisia mielenkiintoisia eläimiä. Lehmä ja vasikka, emakko porsaineen, lampaat, pässi, vuohet, ankat, kanat ja kalkkuna edustavat perinteistä maalaistalon elämää. Monelle ehkä vieraampia tuttavuuksia saattavat olla esimerkiksi villasiat, thaimaalainen minipossu, ylämaan naudat ja erikoisemmat silkkikanat sekä valkoinen upea riikinkukko! Näillä leveyspiireillä vähän eksoottisimpia kotieläimiä meiltä löytyy mm. hassun hauskat alpakkapojat sekä aasivarsakaverukset Pikku-Kalle ja Boris. Boris onkin Välimeren miniaasi, joka Suomessa on vielä hyvin harvinainen aasirotu. Laitumelta voit kuulla monen sävyisiä hirnahduksia ja hörähdyksiä, kun monenkirjava hevoslaumamme toivottaa sinut tervetulleeksi puistoon! Saatat hieraista silmiäsi, mutta totta se on! Hevosia ne ovat joka iikka! Meidän mahtava Amerikan miniatyyri-hevosperhe sekä neiti vekkuli Euroopan miniatyyri Bella! Varsinkin perheen pienimpien sydämenvalloittajiin meiltä löytyvät myös erirotuiset kanit, sekä joka kesäiset söpöliinit, suositut ihanuudet, pörröiset kissan poikaset, joita pääset silittelemään ja paijailemaan.

Kaikki nämä ja monet muut eläinystävät odottavat sinua eläinpuistossamme! Idyllisessä maalaismaisemassa pääset hengähtämään arjen paineista ja nauttimaan kaikilla aisteilla kiireettömästä kesäpäivästä valloittavien eläinystäviemme keskellä!

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi uudistuneeseen Kuopion eläinpuistoon!

Miia Tukiainen ja Outi Parviainen

sekä koko eläinpuiston väki