Kuopion Eläinpuisto

Vehmasmäen eläinpuisto

Eläinpuiston kesäkausi starttaa lauantaina 21.5.2022 klo 10

Kesä alkaa virallisesti kun kaupungin viihtyisin olohuone avautuu Vehmasmäessä lauantaina
21.5.22! Olemme avoinna kesän jokaisena päivänä klo 10–20.
Katso sijaintimme kartalta

Meillä voit viettää ikimuistoisen kesäpäivän tutustuen eläinpuistojemme valloittaviin asukkaisiin!

Vehmasmäen eläinpuisto

Kuopion eläinpuisto on koko perheen elämyksellinen retkikohde Kuopion kupeessa, maalaisidyllisessä Vehmasmäen kylässä noin 20 km Kuopiosta etelään. Eläinten rapsuttelun ja rauhoittavan maalaismiljöön lisäksi puistossamme voi leikkiä erilaisia vanhoja perinneleikkejä. 

Siinä touhussa vanhakin jo nuortuu kun mitellään entisaikojen malliin säkkihypellen tai puujaloilla pystyssä horjuen. Keppihevosradalla esteet ylittyvät leikiten perheen pienimmiltäkin ja maaseudun rauhassa voit unohtaa arjen kiireet.

Meillä pääset ihastelemaan vanhoja työkoneita Wanhojen traktoreiden näyttelyssä!

Puuhaa kaikenikäisille

Tunnelmallinen kahvilamme tarjoilee itsetehdyt suolaiset ja makeat syömingit, jäätelöt ja limonadit, jotka voi nautiskella katetulla kesäterassilla tai vaikkapa riippumatossa loikoillen maalaiselämän äänistä nautiskellen. Samalla perheen pienimmät viihtyvät kesäisissä leikeissä suurella hiekkalaatikolla.

Omatoimiseen eväsretkeilyyn puistosta löytyy useita grillimajoja ja pöytäryhmiä. Meiltä saat myös ostettua makkarat paistoa varten.

Talutusratsastus, kärriajelu minihevosella, Pertti-Poron aarteenetsintäseikkailu, eläinlauluhetket ja ohjattu eläintenhoitokierros ovat ohjelmistossamme läpi kesän tuoden kesäpäivään mieleenpainuvia kokemuksia ja unohtumattomia elämyksiä.