Kuopion Eläinpuisto

Rauhalahden eläinpuisto

Olemme nyt Suljettu!

Avaamme taas kesällä 2021!

Katso sijaintimme kartalta

Tervetuloa nauttimaan kesäpäivästä iloisten ja onnellisten eläinten eläinpuistoon!

Rauhalahden eläinpuisto

Kuopion eläinpuisto Rauhalahti on koko perheen kesäretkikohde, jossa asustelee kirjava joukko erilaisia maatilan eläimiä. Eläinpuistossamme pääset rapsuttelemaan valloittavia eläinystäviä ja kokemaan tuulahduksen rauhoittavaa maaseutuelämää eläinten keskellä.

Eläinpuistosta löytyy tuttuja maatilan eläimiä kuten vuohia, vasikoita ja lampaita karitsoineen. Vekkulit pikku possut ihastuttavat hassuilla touhuillaan ja ylämaankarjan vuosikkaat sonnipojat odottavat metsätarhassa ihailijoita. Hoppe-Aasi ja puolen vuoden ikäinen aasivarsa Uuno rakastavat rapsutuksia yli kaiken. Puputarhoissa voit vierailla untuvaisten kääpiöluppien ja jättikanien luona. Lammastarhassa pääset nauttimaan kesäpäivästä lampaiden keskellä ja kissanpoikaset ottavat vastaan leikittäjiä kunhan ovat kasvaneet riittävän isoiksi. Lisäksi eläinpuistosta löytyy nuoria maatiaiskanoja ja kukko sekä turrukoita kääpiökocheja. Marsut Nakki ja Omena puuhastelevat kesämökissään oleskelukatoksessa.

Pieni kaupunkieläinpuistomme sijaitsee Rauhalahden leirintäalueen vieressä, hyvien kulkuyhteyksien varrella ja lähiympäristöstä löytyy monenlaista hauskaa tekemistä koko perheelle vaikka koko kesäpäiväksi️.

Kesä-heinäkuussa eläinpuiston kesäkerhoissa riittää mukavaa puuhastelua lapsille.  Teatteri Tie esittää koko perheelle näytelmän Henkilö V ja Vinsentti heinäkuussa tiistaisin ja torstaisin. Lue lisää täältä.