Kuopion Eläinpuisto

Rauhalahden eläinpuisto

Olemme avoinna joka päivä kesäkautena

3.6-4.8.2024 klo 11-18, Tervetuloa!

Katso sijaintimme kartalta ›

Tervetuloa nauttimaan kesäpäivästä pienessä eläinpihassa, jossa pääset lähelle ihania eläinystäviä, koskettamaan ja silittämään. Täällä pääset vierailemaan useassa eläinten tarhassa ja aitauksessa.

Rauhalahden eläinpuisto

Kuopion eläinpuisto Rauhalahti on koko perheen kesäretkikohde, jossa asustelee kirjava joukko erilaisia maatilan eläimiä. Eläinpuistossamme pääset rapsuttelemaan valloittavia eläinystäviä ja rauhoittumaan arjen kiireistä ihanien eläinten keskellä.

Eläinpuistosta löytyy tuttuja maatilan eläimiä kuten vuohia, vasikoita ja lampaita karitsoineen. Lintutarhoista löydät sekaparven kääpiörotuja sekä jättirotua edustavat kanarouvat.  Vekkulit possut ihastuttavat hassuilla touhuillaan ja ponit Lala ja Retski kilpailevat huomiosta ja rapsutuksista. Pienillä heppailijoilla voi olla mahdollisuus myös päästä vierailulla ratsastamaan, kysy päivän ohjelmaa lipunmyynnistä tai eläinten hoitajalta.

Tänä kesänä eläinpuistosta löytyy ihastuttavat ja aasimaisen itsepäiset aasimammat Hoppe ja Rihanna sekä suloistakin suloisempi vastasyntynyt aasioripoika Pete, joka onkin kaikkien aikojen ensimmäinen Rauhalahdessa syntynyt eläinvauva. Rihannalle odotellaan myös varsaa syntyväksi kesän aikana.

Vaikka eläinpuisto on kooltaan aika pieni, saat vierailustasi erityisen ikimuistoisen, sillä täällä pääset lähelle monia eläinystäviä ihan tarhojen sisäpuolelle asti.

Puputarhoissa voit vierailla leikkimässä hellyyttävien pupujen kanssa ja tarjota pörröisille ystäville vaikkapa tupsun voikukan lehteä.

Lammastarhassa  suomenlammasuuhit ja suloistakin suloisemmat pienet pässikaritsat temmeltävät ja voit nauttia kesäpäivästä rauhoittuen lampaiden keskellä näitä hauskoja käkkäräpäitä silitellen.

Vuohitarhassa odottavat rapsutuksia rakastavat suomenvuohet Sutki ja Sulovilen sekä afrikkalaiset kääpiövuohet Pentti ja Karita. Vuohien luona kyläillessä pääset kokeilemaan vaikka vuohien harjausta halutessasi.

Marsuystävät Nakki ja Omena puuhastelevat tilavassa kesäkatoksessaan ja olet tervetullut myös heidän luokse kylään.

Pieni kaupunkieläinpuistomme sijaitsee Rauhalahden leirintäalueen vieressä, hyvien kulkuyhteyksien varrella ja lähiympäristöstä löytyy monenlaista hauskaa tekemistä koko perheelle vaikka koko kesäpäiväksi️.

Kesä-heinäkuussa 4H-yhdistyksen järjestämissä eläimellisissä kesäkerhoissa ja minieläinleireillä riittää mukavaa puuhastelua lapsille.  Tiedustelut ja ennakkoilmoittautuminen kesäkerhoon osoitteessa: https://kuopio.4h.fi/lapsille/kerhot/